O nama

Centar za razvoj fine motorike, pokreta i govora predstavlja ustanovu sa trogodišnjim intenzivnim i uspešnim radom.

Problemi kojima se mi bavimo obuhvataju cerebralnu paralizu, neuromišićne probleme, autizam, Daunom sindrom ,sve vrste motornih poremećaja , neurogena oboljenja, epilepsiju, korektivne vežbe , odnosno sva stanja koja utiču na poremećaje grube i fine motorike, govora senzacije, kognitivne funkcije , socio-emocionalni razvoj.

Naš metod je vrlo specifičan i efektan. On sagledava problem sa svih strana ,radi se na svim aspektima detetovog razvoja uz pomoć sirokog spektra našeg tima i dolazi do željenog rezultata.

Program  se sastoji od intenzivnog tretmana koji traje tri nedelje ,  od ujutru do kasnih popodnevnih sati, sa adekvatnom pauzom u toku dana .Na ovaj način se maksimalno koristi potencijal deteta. Program vežbi se pravi individualno za svakog u zavisnosti od uzrasta i stanja deteta.Ono sto nas čini posebnim jesu odela koja koristimo: Neuro suit i Alex suit koji predstavljaju vrlo bitan deo našeg programa .  U toku dana, uključeni su svi članovi tima, od fizioterapeuta, do defektologa i logopeda.

Deca, ovde, uz pomoć njih ,,osete” svoje prve pokrete, korake, budu usmerena na svaki stimulus, uključuju se u u zivot, stiču svest o svom telu i postojanju , uz pomoc logopeda razumeju reč, izgovore svoje prve glasove.

Timski rad fizioterapeuta, logopeda, defektologa  omogućava da se dete pored motornog ,senzornog razvoja i razvoja govora isto tako i socijalno i emotivno motiviše.

Svaki član tima programu pristupa sa puno pažnje i požrtvovanosti i ono što je bitno jeste da jedni bez drugih ne možemo. Fizioterapet pokazuje i uči dete pokretu, ali uz pomoć svesti o svom telu ,razumevanju i imenovanju istog , koji mu pružaju defektolog i logoped.

Naš cij je da deca dostignu svoj maksimum- da budu najbolja verzija sebe.

Fondacija "Budimo ljudi"

 

Dinarski račun: 205-266058-30

Devizni račun: 0070800051043
IBAN RS35205007080005104359
SWIFT KOBBRSBG

PayPal: [email protected]